FLUID Festivals HISTORIE

Her får du historien bag Fluid Festival Copenhagen: A space to celebrate women, genderqueer & non-binary identities

Fluid Festival – A celebration of Women, Gender Queers and Non-Binary identities opstod i sommeren 2021som en del af megaeventen Copenhagen 2021 WorldPride and EuroGames.


Fluid Festival indgik som en del af megaeventens store kulturprogram og udvikledes som et venue med målrettet hyldest til kvinder, gender queers og non-binære identiteter i et indholdsprogram, der var en 100% repræsentation af navnet.

 

På Gl. Strand – en af Københavns ældste og smukkeste pladser – oplevede tusinder af gæster et ni dages koncert- talk og debatprogram med over 150 forskellige musikere, kunstnere og aktivister fra hele verden, der alle favnede og udfordrede forståelsen af kønsudtryk, seksuel orientering og kønsidentitet.

Festivalen viste sig at have en naturlig og væsentlig plads i såvel Pride-bevægelsen, i det danske kunst- og kulturliv og ikke mindst i en international dagsorden, der har fokus på kvinder, gender queers og non-binære identiteter.
Kort efter afviklingen af Copenhagen2021 besluttede initiativtagerne derfor at videreføre festivalen som en selvstændig forening under navnet Fluid Festival of Copenhagen.

Den er i dag organisatorisk og økonomisk uafhængig, men udvikles og afvikles i samarbejde med bl.a. Copenhagen Pride, Pan Idræt og en række andre danske og internationale LGBT+ organisationer, kulturaktører, miljø – og interesseorganisationer.

 

PART OF FLUID FESTIVAL

Talk Town

Talk Town er en folkelig debatfestival. En samtaleby om køn, ligestilling og feminisme. Et forum for dialog på tværs af faglig og personlig erfaring. Et sted for nysgerrighed, netværksdannelse og dialog.

Københavns Kommune

Københavns Kommune støtter gerne festivaler som Fluid Festival i mangfoldighedens tegn.

Futureline Media ApS

Få en pris på din livestreaming og produktion af levende billeder direkte til nettet, Youtube og Facebook. Du kan i tillæg også vælge at få sendt produktionen op på en storskærm i jeres konferencesal eller på jeres festivalområde.

cropped-FF-CORE.png
Fluid Festival Copenhagen logo

Fluid Festival skaber et offentligt rum, hvor vi hylder diversiteten uden fordomme og uden stigmatisering – på en plads, hvor alle er velkomne, og hvor ingen kan afgøre eller definere den rigtige måde at identificere sig på og hvor ingen skal stå alene i ønsket om selv at vælge sin kønsidentitet, sit kønsudtryk og seksuelle orientering. Fluid Festival er en hyldest til alles ret til at stå i verden, som man har lyst til og elske, hvem man vil.

Scroll to Top