Vision

Fluid Festival hylder diversitet uden fordomme og uden stigmatisering – på en plads, hvor alle er velkomne, og hvor ingen kan afgøre eller definere den rigtige måde at identificere sig på og hvor ingen skal stå alene i ønsket om selv at vælge sin kønsidentitet, sit kønsudtryk og seksuelle orientering. Fluid Festival er en hyldest til alles ret til at stå i verden, som man har lyst til og elske, hvem man vil.

Fluid Festival bygges op omkring fire kerneaktiviteter:

  • En musikfestival, hvor kvindelige LBT+ personer, gender queers og non-binære kunstnere får scenen. Denne gruppe er markant underrepræsenteret på den danske og den internationale musikscene, men på Fluid Festival vil der være en 100 % repræsentation med plads til både de store etablerede navne og til up-and-coming musikere og debutanter.
  • Et aktivistisk og fremsynet debatforum, der hver dag præsenterer talks med aktivister fra hele verden. Debatterne giver aktuelle vinkler på identitetspolitiske temaer med plads til livserfaringer, nysgerrighed og dialog. Møder mellem aktivister, ledere og politikere skal skabe bund for bindende aftaler om politiske fremskridt og konkret støtte. Programmet afspejler og respekterer vores navn og favner, respekterer og udfordrer forståelsen af kønsudtryk, seksuel orientering og kønsidentitet.
  • En kunstnerisk platform, hvor kvindelige LBT+ personer, queers og non-binære kunstnere og dramatikere får plads til at udvikle og vise nye udtryksformer og kunstneriske greb på flydende kønsidentitet, kønsopfattelse og udtryk. Målet er at skabe en scene for allerede eksisterende værker og præsentation af nye. Alt sammen i en kontekst af nutid relevans. Et rum, der skal opleves og deles, ikke forsvares, men åbne for refleksion og nye erkendelser.
  • En plads for fremme af bæredygtighedsstrategier for klimaansvarlige by-festivaler. Indsatsen udvikles i samarbejde med ledende miljøorganisationer og skal omfatte bl.a. service og produktion, valg af leverandører og byggematerialer, samt efterfølgende håndtering affald.
Scroll to Top