Fluid Festival på Gl. Strand

Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at vi har valgt Gl. Strand som hjemsted for Fluid Festival. Det er en af de smukkeste pladser i København, og de toppede brosten, kanalen og det store platantræ er alt sammen med til at understøtte den stemning, vi skaber for festivalen.

 

Samtidig betyder Metrostation og busstoppesteder, at det er nemt at komme til og fra festivalen.

 

Men Gl. Strands historie har også betydning for valget:

På adressen Gl. Strand 48, hvor Kunstforeningen i dag holder til, etablerede en af Danmarks markante og visionære kvinder, Nathalie Zahle, i 1851 en progressiv pigeskole og banede dermed vejen for, at piger kunne tage studentereksamen og vælge en faglig karriere. 

 

På kajen langs kanalen har fiskerkoner i generationer trodset vind og vejr og solgt fisk og skaldyr til københavnerne. Varerne bragte de selv til byen – ofte til fods – i den tidligste morgen fra lejerne langs Sjællands nordkyst. Fiskerkonerne på Gl. Strand regnes for at være de første selvstændigt erhvervsdrivende kvinder i Danmark.    

 

De seneste halvandet hundrede år er der sket store politiske og kulturelle fremskridt for kvinder i Danmark, men Fluid Festival afvikles på Gl. Strand i anerkendelse af dens historie og de kampe for retten til selvstændighed, som festivalen dermed står på skuldrene af.  

PART OF FLUID FESTIVAL

Talk Town

Talk Town er en folkelig debatfestival. En samtaleby om køn, ligestilling og feminisme. Et forum for dialog på tværs af faglig og personlig erfaring. Et sted for nysgerrighed, netværksdannelse og dialog.

Københavns Kommune

Københavns Kommune støtter gerne festivaler som Fluid Festival i mangfoldighedens tegn.

Futureline Media ApS

Få en pris på din livestreaming og produktion af levende billeder direkte til nettet, Youtube og Facebook. Du kan i tillæg også vælge at få sendt produktionen op på en storskærm i jeres konferencesal eller på jeres festivalområde.

cropped-FF-CORE.png
Fluid Festival Copenhagen logo

Fluid Festival skaber et offentligt rum, hvor vi hylder diversiteten uden fordomme og uden stigmatisering – på en plads, hvor alle er velkomne, og hvor ingen kan afgøre eller definere den rigtige måde at identificere sig på og hvor ingen skal stå alene i ønsket om selv at vælge sin kønsidentitet, sit kønsudtryk og seksuelle orientering. Fluid Festival er en hyldest til alles ret til at stå i verden, som man har lyst til og elske, hvem man vil.

Scroll to Top