Fluid Festival på Gl. Strand

Det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at vi har valgt Gl. Strand som hjemsted for Fluid Festival. Det er en af de smukkeste pladser i København, og de toppede brosten, kanalen og det store platantræ er alt sammen med til at understøtte den stemning, vi skaber for festivalen.

 

Samtidig betyder Metrostation og busstoppesteder, at det er nemt at komme til og fra festivalen.

 

Men Gl. Strands historie har også betydning for valget:

På adressen Gl. Strand 48, hvor Kunstforeningen i dag holder til, etablerede en af Danmarks markante og visionære kvinder, Nathalie Zahle, i 1851 en progressiv pigeskole og banede dermed vejen for, at piger kunne tage studentereksamen og vælge en faglig karriere. 

 

På kajen langs kanalen har fiskerkoner i generationer trodset vind og vejr og solgt fisk og skaldyr til københavnerne. Varerne bragte de selv til byen – ofte til fods – i den tidligste morgen fra lejerne langs Sjællands nordkyst. Fiskerkonerne på Gl. Strand regnes for at være de første selvstændigt erhvervsdrivende kvinder i Danmark.    

 

De seneste halvandet hundrede år er der sket store politiske og kulturelle fremskridt for kvinder i Danmark, men Fluid Festival afvikles på Gl. Strand i anerkendelse af dens historie og de kampe for retten til selvstændighed, som festivalen dermed står på skuldrene af.  

Scroll to Top